Informatie voor ouders

Kiezen met kwaliteit
Soms spelen er thema’s in het leven van jongeren waarbij ze wat extra hulp kunnen gebruiken om helderheid te verkrijgen.

Jong Talent is een spel dat uw kind helpt meer inzicht te krijgen in wat hem of haar beweegt en bezighoudt. Spelenderwijs komen jongeren met dit spel bij de essentie van hun problemen en de dingen die er spelen in hun leven. Er wordt hierbij met name gekeken naar de kwaliteiten van de speler en niet op voorhand naar wat nog lastig verloopt.

Het spel leidt het tot meer zelfredzaamheid, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen bij jongeren. Het helpt hen zich bewust te worden van zichzelf en om op verschillende terreinen keuzes te maken.

Het spel is geschikt voor begeleiding van jongeren vanaf 11 jaar en wordt gespeeld onder begeleiding van een speciaal hiervoor opgeleide jongeren-talentencoach.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Jong Talent bestaat uit twee spelborden en diverse kaartensetjes. Bij het eerste bord zoeken de jongeren uit een set talentenkaartjes talenten uit waarin zij (kunnen) uitblinken. Ook kijken we naar de personen die in hun leven een belangrijke rol spelen. Dit zijn hun helpers.

Aansluitend wordt er gekeken naar de levensgebieden die om aandacht vragen. Met behulp van groei- en themakaarten kijken we naar verschillende thema’s waar aan gewerkt kan worden. Hierbij wordt ook ingegaan op de plek waar een thema speelt aan de hand van een aantal lokatiekaartjes.

Tijdens het spelen wordt steeds gekeken naar wat behulpzaam kan zijn om (meer) balans in de situatie te brengen.

Bij het tweede bord worden de talenten neergelegd in een opstelling, waarbij  hun onderlinge samenhang en samenwerking zichtbaar wordt. Het spel Jong Talent geeft zo meer inzicht in de toekomst van jongeren, waardoor hun zelfvertrouwen toeneemt.

Speel Jong Talent en… ontdek wie je bent!