Jouw kwaliteiten

Weet jij wat je kwaliteiten zijn?
‘Als je jong bent, ligt de hele wereld nog voor je open’.  Dat vinden je ouders en al die andere volwassenen. Toch is het knap lastig om keuzes te maken! Daarom is het nuttig om te weten wat je kwaliteiten zijn.

Het spel Jong Talent helpt je keuzes te maken die voor jou werken, en om te ontdekken wie je bent en wat je eigenlijk wilt. In het spel doen we dit spelenderwijs, met twee spelborden en met een heleboel talentenkaartjes. Samen met een coach die hiervoor is opgeleid.

Hoe werkt het?
Eerst kies je jouw talenten. Samen met de coach kijk je vervolgens naar je levenspad en naar wat je bezighoudt. Om meer zicht op te krijgen op je mogelijkheden gaan we hierna met allerlei groei-, thema-, lokatiekaartjes aan de slag. Ook zijn er nog een heleboel vragen-afmaakkaartjes, die hierbij nieuwe inzichten of interessante perspectieven kunnen bieden.

Samengevat helpt het spel Jong Talent je verder bij het maken van keuzes. Het kan heel nuttig zijn bij studiekeuzes, problemen thuis, faalangst, eenzaamheid en bij vragen zoals: ‘Wat wil ik?’, ‘Hoe vind ik mijn draai (op school)?’, ‘Waarom begrijpen mijn ouders mij niet?’.

Gegarandeerd kom je met het spelen van het spel dichter bij een antwoord waar je echt iets mee kan.

Aanvang en evaluatie
Bij aanvang van het spel is er een oriëntatiegesprek. Hierbij gaan we in op je persoonlijke- en je familiesituatie, school, hobby’s en andere interesses. Daarna volgen er twee spelbijeenkomsten. Na de spelbijeenkomsten kan het zinvol zijn om nog een keer af te spreken, om samen met de coach te kijken naar de toepassing van de opgedane kennis en inzichten in de praktijk.

Meer informatie?
Voor aanvullende informatie over Jong Talent en de opleiding tot jongeren-talentencoach kun je vrijblijvend contact opnemen met: Ofkje Teekens, Tel. 06 – 20 51 38 12, E-mail: ofkje@jongtalentenspel.nl

Speel Jong Talent … en ontdek wie je bent!